Πάλμα, Μαγιόρκα, Ισπανία.

Πάλμα

Η Πάλμα της Μαγιόρκας έγινε το 1983 πρωτεύουσα της κοινότητας των Βαλεαρίδων νήσων & από μία επαρχιακή κωμόπολη, μετατράπηκε σε μητρόπολη. Στις μέρες μας η Πάλμα έχει 402.949 κατοίκους (πηγή Google). Κατά πολύ περισσότερους από τους 320.000 κατοίκους που αριθμούσε σύμφωνα με το Wikipedia το 2000.

Η Πάλμα, βρίσκεται 9 χλμ. ανατολικά από το αεροδρόμιο του Σον Σαντ Ζοάν.

Η Πάλμα κατακτήθηκε από τον Ιάκωβο τον Ά, το 1229 ο οποίος μάλιστα φέρεται να είπε για την Πάλμα της Μαγιόρκα, ότι ήταν η ομορφότερη πόλη που είχαν δει τα μάτια του.

Κατά την επίσκεψή σας στην Πάλμα της Μαγιόρκα, μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια της πόλης απολαμβάνοντας τα ανακαινισμένα ιστορικά κτήριά της. Συνήθως η πόλη της Πάλμας & το λιμάνι αυτής είναι γεμάτα από κόσμο, ενώ λόγω των τουριστών οι οποίοι συχνάζουν σε εστιατόρια & μπαρ, είναι η αιτία που τα παραπάνω καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

 

Ανάμεσα στα φημισμένα αξιοθέατα στην Πάλμα, είναι:

  1. Το Παλάου ντε λ’ Αλμουδαΐνα  το οποίο αποτελούσε πρώην βασιλική κατοικία, στην οποία φιλοξενήθηκε ο Ιάκωβος Β’. Το Παλάου ντε λ’ Αλμουδαΐνα χτίσθηκε στη θέση του αραβικού φρουρίου, μετά το 1309.
  2. Ο γοτθικός καθεδρικός ναός ο οποίος δεσπόζει στην πόλη & βρίσκεται κοντά στην παραλία. Έχει χτισθεί μάλιστα από εξορυγμένο από το Σαντάνιι, χρυσό ψαμμόλιθο.
  3. Η Λα Λιότζα, αποτελεί την πρόσοψη, διακοσμημένη με μοναδικά γλυπτά, ενός μικρού γοτθικού κτηρίου στο οποίο παλαιότερα στεγαζόταν το χρηματιστήριο.
  4. Η Μπασιλίκα ντε Σαντ Φραντσέσκ, η οποία αποτελεί μία θαυμάσια εκκλησία για την κατασκευή της οποίας χρειάσθηκαν περίπου 100 χρόνια & η πρόσοψη της είναι διακοσμημένη με μία μεγάλη στρογγυλή ροζέτα, ενώ η πύλη της διαθέτει σκαλισμένες πέτρες σε στυλ μπαρόκ.
  5. Τα Μπάνις Άραμπς, δηλαδή τα αραβικά λουτρά, τα οποία αποτελούν αρχιτεκτονικό μνημείο από την παρουσία των Μαυριτανών στις Βαλεαρίδες νήσους.
  6. Το Μουζέου ντε Μαγιόρκα, φιλοξενεί μία συλλογή από εξαιρετικά έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται & ο πίνακας του ζωγράφου Μπρούνο Μπεράν.

Ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην στην Πάλμα της Μαγιόρκας:

  1. Τοπικό καρναβάλι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Φεβρουάριο.
  2. Φέστες πατρονάλες ντε Σαντ Περέ, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 19 Ιουνίου.
  3. Φέστα ντε λ’ Εστεντάρντ, πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.

Αεροπορικά εισιτήρια για την Πάλμα της Μαγιόρκα.

Αεροπορικά εισιτήρια για Πάλμα, Μαγιόρκα.

Αεροπορικά εισιτήρια για Πάλμα, Μαγιόρκα.

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό δημοσιοποιήστε το στο κοινωνικό δίκτυο της επιλογής σας, κάνοντας κλικ εδώ: