Μινόρκα

Η Μινόρκα αποτελεί ένα από τα τέσσερα νησιά των Βαλεαρίδων νήσων στην Ισπανία, μαζί με τη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα & τη Φορμεντέρα. Συγκεκριμένα η Μινόρκα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων νήσων. 

Χαρακτηριστικά στοιχεία της Μινόρκα, είναι:

  1. Η ήρεμη ζωή.
  2. Οι εξαιρετικές παραλίες & όρμοι του νησιού.
  3. Ο μεγάλος πλούτος σε μεγαλιθικά μνημεία.
  4.  Οι δίδυμες πρωτεύουσες Μάο & Σιουταντέλια.

Παρά το μέγεθός της η Μινόρκα δε διέθετε διεθνές αεροδρόμιο μέχρι & το 1969 οπότε & εγκαινιάσθηκε το αεροδρόμιο του Μαό ή αλλιώς Μαχόν. Λόγω μάλιστα της μεγαλύτερης δυσκολίας για τον επισκέπτη να φθάσει στο νησί (σε σχέση με τη Μαγιόρκα), η Μινόρκα αποτελεί ένα πιο ήσυχο προορισμό από το μεγαλύτερη σε έκταση Μαγιόρκα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Μινόρκα προσελκύει επισκέπτες οι οποίοι προτιμούν ένα πιο ήρεμο τρόπο ζωής.

Πρωτεύουσα του νησιού της Μινόρκα είναι η Μαό, ενώ παλαιότερα ήταν η Σιουταντέλια. Και οι δύο πόλεις είναι πολυσύχναστες με ξεχωριστή αρχιτεκτονική  & κοσμοπολίτικη κουλτούρα που διακρίνονται από μία πιο ήσυχη σε σχέση με την Πάλμα της Μαγιόρκα νυχτερινή ζωή, αλλά εξίσου απολαυστική.

Η Σιουταντέλια είναι παλαιότερη από τη Μαό & περιλαμβάνει εντυπωσιακά αξιοθέατα από αρχιτεκτονικής άποψης, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται η Πλάσα ντ’ες Μπορν & ο καθεδρικός του 13ου αιώνα.

Γενικότερα η Μινόρκα αποτελεί ένα παρθένο & γραφικό νησί, το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά στο βαθμό της Μαγιόρκα.

Όμορφοι & γνωστοί οικισμοί στην ενδοχώρα αποτελούν το  Ες Μερκαδάλ το οποίο έχει κτισθεί τον 14ο αιώνα καθώς & το Ες Καστέλ το οποίο χρονολογείται περί το 1600. Τέλος το 1972 κτίσθηκε ως πρότυπο ψαροχώρι το Μπινιμπέκα Βελ  στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού.

Μεταξύ άλλων η Μινόρκα είναι διάσημη για τις ξεχωριστές παραλίες της, τους μικρούς όρμους της αλλά & το μεγάλο αριθμό προϊστορικών κατασκευών που υπάρχουν στο εσωτερικό του νησιού.

Κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για Μινόρκα.

Related posts: