Μαϊάμι

Το worldcitizen.gr επισκέφθηκε το Μαϊάμι στη Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής & σας παρουσιάζει μοναδικές ταξιδιωτικές πληροφορίες από την επίσκεψή αυτή σε έναν από τους παγκοσμίως πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.





Λίγα λόγια για το Μαϊάμι: Όπως όλοι θα γνωρίζετε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούνται από 50 ξεχωριστές πολιτείες. Μία εξ αυτών είναι & η Φλόριδα στην οποία ανήκει το Μαϊάμι (english: Maiami). Ο πληθυσμός της πόλης ανερχόταν στους 463.347 κατοίκους το 2017 (σύμφωνα με δημογραφικά στοιχεία της Google). Δηλαδή η πόλη του Μαϊάμι υπερτερεί κατά κάτι της δικής μας Θεσσαλονίκης. Το Μαϊάμι αποτελεί μία πόλη στην οποία κατοικούν αρμονικά άνθρωποι από πολλά μέρη της Λατινικής Αμερικής αλλά & όλο τον κόσμο γενικότερα. Η επιρροή αυτή από τους Λατίνους έχει σαν αποτέλεσμα εκτός από τα Αγγλικά, πολλοί κάτοικοι να μιλούν Ισπανικά. Σημαντικό να σας αναφέρουμε ότι το Μαϊάμι αποτελεί μία από τις πιο ακριβές πόλεις για διαμονή στον κόσμο ξεπερνώντας στη σχετική λίστα το Ντουμπάι & το Αμπού Ντάμπι σύμφωνα με το Wikipedia.

Καιρός στο Μαϊάμι:   Το κλίμα στο Μαϊάμι είναι τροπικό με ήπιους & ξηρούς χειμώνες. Από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο ο καιρός είναι ζεστός & αρκετά βροχερός. Ενώ από Οκτώβριο έως Απρίλιο παρατηρείται λόγω & βελτίωσης του καιρού μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.

Πως θα πάω στο Μαϊάμι; Από την Ελλάδα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για το Μαϊάμι. Με μία σύντομη αναζήτηση —> εδώ<— μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Πάντα για τέτοιους μακρινούς προορισμούς καλό θα είναι να κάνετε την κράτησή σας αρκετά νωρίτερα, αλλά & να εγγραφείτε στο newsletter του worldcitizen.gr (δείτε την κίτρινη μπάρα στο πάνω μέρος της σελίδας) ώστε να λαμβάνετε ταξιδιωτικές προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια που θα εξασφαλίσουν την οικονομικότερη μετάβασή σας στον προορισμό σας.

Πόσες ημέρες είναι αρκετές για να επισκεφθεί κάποιος το Μαϊάμι; Η παραπάνω ερώτηση είναι υποκειμενική καθώς ο καθένας προγραμματίζει το ταξίδι του διαφορετικά ανάλογα  με τα αξιοθέατα που θέλει να επισκεφθεί & πόσο χρόνο θέλει να αφιερώσει στο κάθε ένα από αυτά. Η συμβουλή του worldcitizen.gr είναι ότι θα πρέπει να προγραμματίσετε την παραμονή σας  στο Μαϊάμι να διαρκέσει τουλάχιστον 5 ημέρες.

Ποια αξιοθέατα να δω; 

Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα τα 5+1 μέρη τα οποία σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε στο Μαϊάμι. Ξεκινάμε λοιπόν:

  1. Αρχικά το πρώτο & το μεγαλύτερο ίσως αξιοθέατο της πόλης είναι η ίδια η πόλη του Μαϊάμι. Με αυτό εννοούμε την ξεχωριστή σύγχρονη αρχιτεκτονική που επικρατεί στην αρκετά δομικά ανεπτυγμένη αυτή πόλη. Πανύψηλοι ουρανοξύστες & πολυώροφα κτήρια είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσουν.
Μαϊάμι, Φλόριδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μαϊάμι, Φλόριδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

2. Το South Beach είναι αναμφισβήτητα  μία από τις παραλίες – περιοχές που θα πρέπει να επισκεφθείτε. Στη συγκεκριμένη παραλία μάλιστα έχει γυριστεί & η περίφημη σειρά του Baywatch.

3. Ο ζωολογικός κήπος στο Μαϊάμι με κατασκευασμένο μονοπάτι άνω των 5 χιλιομέτρων θα σας δώσει τη δυνατότητα να δείτε ξεχωριστά ζώα από όλο τον κόσμο.

 Miami Zoo, ο ζωολογικός κήπος στο Μαϊάμι.


Miami Zoo, ο ζωολογικός κήπος στο Μαϊάμι.

4. Μικρή Αβάνα, αποτελεί ένα μικρόκοσμο της Κούβας καθώς πολλοί Κουβανοί έχουν μεταναστεύσει & ζουν μόνιμα στην εκεί περιοχή.

Μικρή Αβάνα, η γειτονιά των Κουβανών στο Μαϊάμι.

Μικρή Αβάνα, η γειτονιά των Κουβανών στο Μαϊάμι.

5. Wynwood, είναι μία περιοχή στο Μαϊάμι όπου οι τοίχοι των δρόμων είναι γεμάτοι με γκράφιτι με ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε.

Wynwood, περιοχή στο Μαϊάμι με ξεχωριστά γκράφιτι στους τοίχους.

Wynwood, περιοχή στο Μαϊάμι με ξεχωριστά γκράφιτι στους τοίχους.

6. American Airlines Arena, είναι το “μπασκετικό σπίτι” των Miami Heats, δηλαδή η έδρα της ομάδας μπάσκετ της πόλης. Οι Μαϊάμι Χιτ αγωνίζονται στο NBA οπότε μία καλή ιδέα είναι αν τις ημέρες που θα παραμείνετε στο Μαϊάμι υπάρχει κάποιος αγώνας NBA στο American Airlines Arena να τον παρακολουθήσετε.

American Airlines Arena, το γήπεδο της ομάδας μπάσκετ των Μαϊάμι Χιτ στο Μαϊάμι.

American Airlines Arena, το γήπεδο της ομάδας μπάσκετ των Μαϊάμι Χιτ στο Μαϊάμι.




Που να διασκεδάσω στο Μαϊάμι; Το Μαϊάμι είναι γνωστό για τα  παγκοσμίου φήμης clubs του στα οποία προσκαλούνται οι καλύτεροι dj’s από όλο τον κόσμο για να παίξουν σε μοναδικά πάρτυ. Στην ευρύτερη περιοχή του South Beach & Miami Beach υπάρχουν αρκετά διεθνούς φήμης clubs για να πιείτε το ποτό σας.

Miami Beach, περιοχή ιδανική για διασκέδαση & φαγητό στο Μαϊάμι.

Miami Beach, περιοχή ιδανική για διασκέδαση & φαγητό στο Μαϊάμι.

Προγραμματισμός ταξιδιού στο Μαϊάμι:
Αεροπορικά εισιτήρια για Μαϊάμι, Φλόριδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μαϊάμι, Φλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κάντε κράτηση για τη διαμονή σας σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι.

Κάντε κράτηση για τη διαμονή σας σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι.

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψή σας στο Μαϊάμι της Φλόριντα, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.