Βασιλικό κάστρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία

Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας.

Κατά την επίσκεψή σας στη Βαρσοβία την πρωτεύουσα της Πολωνίας μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Βασιλικό Κάστρο το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της παλιάς πόλης της Βαρσοβίας.



Το Βασιλικό κάστρο της Βαρσοβίας ήταν επισήμως η έδρα της πολωνικής μοναρχίας & βρίσκεται στην πλατεία Plac Zamkowy. Στο συγκεκριμένο κτήριο βρίσκονταν από το 16ο αιώνα μέχρι το διαχωρισμό της Πολωνίας τα προσωπικά & διοικητικά γραφεία του βασιλιά της χώρας.

Βασιλικό κάστρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία

Βασιλικό κάστρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία

Χάρτης για να δείτε που βρίσκεται το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία & οδηγίες για το πως θα φθάσετε σε αυτό.

Κατά την πλούσια ιστορία του το βασιλικό κάστρο καταστράφηκε & λεηλατήθηκε τόσο από τους Ρώσσους, τους Γερμανούς αλλά & τους Σουηδούς. Επίσης κατά την εξέγερση της Βαρσοβίας το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας καταστράφηκε από τους ναζί. Μετέπειτα ανοικοδομήθηκε & ανακατασκευάστηκε.

Γενικότερα αν επισκεφθείτε την Βαρσοβία αυτό που χαρακτηρίζει τους Πολωνούς είναι ότι παρότι τις δυσκολίες & τις κακουχίες που έχουν περάσει σαν λαός, δεν άφησαν την ιστορία τους να χαθεί στο χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, ξεχωριστά κτήρια τα οποία λεηλατήθηκαν από πολεμικά στρατεύματα ξένων χωρών, οι Πολωνοί τα αναστήλωσαν δίνοντάς τους τη χαμένη (ίσως & περισσότερη από αυτήν) αξία.

Το Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας ανακηρύχθηκε το 1980 μαζί με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Πλέον χρησιμοποιείται ως εθνικό μουσείο από τους Πολωνούς & αποτελεί εθνικό μνημείο.

Κατά την επίσκεψή μου στο Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση:

1. Οι ιδιαίτερα προσεγμένη κήποι του κάστρου.

2. Οι κολώνες που στηρίζουν το κτήριο έχουν αρκετά στοιχεία από την Αρχαία Ελλάδα καθώς έχουν πολλά στοιχεία του Κορινθιακού ρυθμού.

3. Μέσα στο Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας μπορείτε να δείτε αρκετούς Αρχαίους Ελληνικούς Αμφορείς.

Αρχαίος Ελληνικός αμφορέας στο Βασιλικό κάστρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία.

Αρχαίος Ελληνικός αμφορέας στο Βασιλικό κάστρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία.

Διακοπές στη Βαρσοβία ~ Προγραμματισμός ταξιδιού:
worldcitizen.gr Φόρμα αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων για Βαρσοβία στην Πολωνία.

worldcitizen.gr Φόρμα αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων για Βαρσοβία στην Πολωνία.



Booking.com

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στη Βαρσοβία, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.

Πηγές: Το άρθρο περιέχει πληροφορίες & από το wikipedia.com