Culture & Science Palace, Warsaw, Poland.

Παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης.  Παράλληλα αποτελεί χαρακτηριστικό θα μπορούσαμε να πούμε μνημείο της Πολωνίας γενικότερα.



Παλάτι της επιστήμης & του πολιτισμού στη Βαρσοβία, Πολωνία.

Παλάτι της επιστήμης & του πολιτισμού στη Βαρσοβία, Πολωνία.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία κατασκευάστηκε το 1955 & περιλαμβάνει 46 ορόφους. Στον ιδιαίτερο από αρχιτεκτονικής άποψης χώρο του στεγάζονται αρκετές επιχειρήσεις, αλλά & δημόσιοι οργανισμοί, ενώ φιλοξενούνται & πολιτιστικές εκδηλώσεις στις διάφορες αίθουσές του. Ακόμα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατρο,
βιβλιοθήκη, καθώς & γραφεία αθλητικών συλλόγων, πανεπιστήμια & διάφορα άλλα επιστημονικά ιδρύματα τα οποία στεγάζονται στο κτήριο μεταξύ των οποίων & οι Αρχές της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Θέα από το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας 2.

Θέα από τον 30ό όροφο του παλατιού του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας σχεδιάστηκε από τον Ρώσο αρχιτέκτονα Lev Rudev ενώ για την κατασκευή του απασχολήθηκαν περίπου 8.000 εργάτες εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Ρώσοι μιας & το κτήριο αποτελεί δώρο της Ρωσίας προς την Πολωνία.

Θέα από το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Θέα από τον 30ό όροφο του παλατιού του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας.Η θέση του παλατιού & της επιστήμης στη Βαρσοβία είναι στο κέντρο της πόλης & πολύ κοντά στο σταθμό Centrum.Γύρω από το κτήριο υπάρχουν πολυσύχναστοι δρόμοι με αρκετά εμπορικά καταστήματα. Κατά την είσοδό σας στο παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία θα χρειασθεί να πληρώσετε είσοδο. Στη συνέχεια ένας από τους πιο γρήγορους ανελκυστήρες που έχετε μπει ποτέ θα σας οδηγήσει σε μόλις 19” στον 30ό όροφο απ’ όπου θα έχετε τη δυνατότητα από ύψος 114 μέτρων να θαυμάσετε μία απέραντη θέα στην πόλη της Βαρσοβίας αγναντεύοντας τα επιβλητικά κτήρια μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που μπορούν να χαρακτηρισθούν & ουρανοξύστες.



Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας φωτισμένο κατά τη νύχτα 2.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας φωτισμένο κατά τη νύχτα.

Παράλληλα στον 30ό όροφο που θα σας αφήσει το ασανσέρ λειτουργεί & καφετέρια στην οποία θα μπορούσατε να απολαύσετε τον καφέ σας & να γευτέιτε ξεχωριστά γλυκά. Επίσης πωλούνται στον ίδιο χώρο διάφορα αναμνηστικά σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε κάποιο σουβενίρ.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας φωτισμένο κατά τη νύχτα.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας φωτισμένο κατά τη νύχτα.

Η συντομογραφία της ονομασίας του κτηρίου είναι PKiN (Pałac Kultury i Nauki) & γι’ αυτό μην παραξενευθείτε αν ακούσετε κάποιους να το αποκαλούν “Πεκίνο”. Ακόμα στο κτήριο έχει τοποθετηθεί ένα ρολόι μεγάλων διαστάσεων διαμέτρου 6,3m κατά το έτος 2000 για τον εορτασμό της νέας χιλιετιρίδας, ενώ κατά την εγκατάστασή του στο κτήριο αποτελούσε το υψηλότερο ρολόι σε αντίστοιχο πύργο σε όλο τον κόσμο.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας 3.

Το παλάτι του πολιτισμού & της επιστήμης στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το κτήριο καθημερινά 10:00 – 20:00 ενώ τα Σαββατοκύριακα 08:00 – 23:30 με είσοδο 20 Ζλότι (PLN).

Διακοπές στη Βαρσοβία ~ Προγραμματισμός ταξιδιού:
worldcitizen.gr Φόρμα αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων για Βαρσοβία στην Πολωνία.

worldcitizen.gr Φόρμα αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων για Βαρσοβία στην Πολωνία.


Κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Βαρσοβία.

Κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Βαρσοβία.

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στη Βαρσοβία, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.


Ενοικίαση αυτοκινήτου Βαρσοβία, Πολωνία.

Ενοικίαση αυτοκινήτου Βαρσοβία, Πολωνία.