Πάλμα, Μαγιόρκα, Ισπανία.

Πάλμα

Η Πάλμα της Μαγιόρκας έγινε το 1983 πρωτεύουσα της κοινότητας των Βαλεαρίδων νήσων & από μία επαρχιακή κωμόπολη, μετατράπηκε σε μητρόπολη. Στις μέρες μας η Πάλμα έχει 402.949 κατοίκους (πηγή Google). Κατά πολύ περισσότερους από τους 320.000 κατοίκους που αριθμούσε σύμφωνα με το Wikipedia το 2000.
Η Πάλμα, βρίσκεται 9 χλμ. ανατολικά από το αεροδρόμιο του Σον Σαντ Ζοάν.

Η Πάλμα κατακτήθηκε από τον Ιάκωβο τον Ά, το 1229 ο οποίος μάλιστα φέρεται να είπε για την Πάλμα της Μαγιόρκα, ότι ήταν η ομορφότερη πόλη που είχαν δει τα μάτια του.

Κατά την επίσκεψή σας στην Πάλμα της Μαγιόρκα, μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια της πόλης απολαμβάνοντας τα ανακαινισμένα ιστορικά κτήριά της. Συνήθως η πόλη της Πάλμας & το λιμάνι αυτής είναι γεμάτα από κόσμο, ενώ λόγω των τουριστών οι οποίοι συχνάζουν σε εστιατόρια & μπαρ, είναι η αιτία που τα παραπάνω καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

Ανάμεσα στα φημισμένα αξιοθέατα στην Πάλμα, είναι:

  1. Το Παλάου ντε λ’ Αλμουδαΐνα  το οποίο αποτελούσε πρώην βασιλική κατοικία, στην οποία φιλοξενήθηκε ο Ιάκωβος Β’. Το Παλάου ντε λ’ Αλμουδαΐνα χτίσθηκε στη θέση του αραβικού φρουρίου, μετά το 1309.
  2. Ο γοτθικός καθεδρικός ναός ο οποίος δεσπόζει στην πόλη & βρίσκεται κοντά στην παραλία. Έχει χτισθεί μάλιστα από εξορυγμένο από το Σαντάνιι, χρυσό ψαμμόλιθο.
  3. Η Λα Λιότζα, αποτελεί την πρόσοψη, διακοσμημένη με μοναδικά γλυπτά, ενός μικρού γοτθικού κτηρίου στο οποίο παλαιότερα στεγαζόταν το χρηματιστήριο.
  4. Η Μπασιλίκα ντε Σαντ Φραντσέσκ, η οποία αποτελεί μία θαυμάσια εκκλησία για την κατασκευή της οποίας χρειάσθηκαν περίπου 100 χρόνια & η πρόσοψη της είναι διακοσμημένη με μία μεγάλη στρογγυλή ροζέτα, ενώ η πύλη της διαθέτει σκαλισμένες πέτρες σε στυλ μπαρόκ.
  5. Τα Μπάνις Άραμπς, δηλαδή τα αραβικά λουτρά, τα οποία αποτελούν αρχιτεκτονικό μνημείο από την παρουσία των Μαυριτανών στις Βαλεαρίδες νήσους.
  6. Το Μουζέου ντε Μαγιόρκα, φιλοξενεί μία συλλογή από εξαιρετικά έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται & ο πίνακας του ζωγράφου Μπρούνο Μπεράν.
Ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην στην Πάλμα της Μαγιόρκας:

  1. Τοπικό καρναβάλι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Φεβρουάριο.
  2. Φέστες πατρονάλες ντε Σαντ Περέ, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 19 Ιουνίου.
  3. Φέστα ντε λ’ Εστεντάρντ, πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.
Προγραμματισμός ταξιδιού στην Πάλμα της Μαγιόρκας:
Οι βασικοί τρόποι να ταξιδέψετε στην Πάλμα της Μαγιόρκα είναι δύο. Είτε να φθάσετε με κάποιο πλοίο από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, είτε αεροπορικώς. Φυσικά αν έχετε κάποιο yacht μπορείτε να επισκεφθείτε την Πάλμα όπως εσείς θέλετε. Ακόμα πολλές εταιρείες κρουαζιέρας περιλαμβάνουν την Πάλμα της Μαγιόρκας στους προορισμούς τους οποίους επισκέπτονται.

worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Πάλμα στη Μαγιόρκα.

worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Πάλμα στη Μαγιόρκα.Booking.com

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στην Πάλμα της Μαγιόρκας, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.