Τζένοα

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ένα μοναδικό μέρος της Ιταλίας τη Τζένοα.

Το προσωνύμιο που έχουν δώσει στη Τζένοα είναι “Η υπέροχη”, λόγο του ένδοξου παρελθόντος της αλλά & τα εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία που διαθέτει.

Το 2004 λόγω της πλούσιας τέχνης, της μουσικής, της ανεπτυγμένης γαστρονομίας, της αρχιτεκτονικής & της ιστορίας της η Τζένοα ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το 2006 η Τζένοα συμπεριλήφθηκε στη λίστα της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για όσους δεν το γνωρίζετε η Τζένοα είναι η γενέτειρα πόλη του Χριστόφορου Κολόμβου & αποτελεί μία παραθαλάσσια πόλη βορειοδυτικά της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία & το Μονακό.

Η Τζένοα αποτελεί ένα από τα κύρια οικονομικά κέντρα της Ιταλίας, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, διυλιστήρια, σιδηροκατασκευές & χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που έχουν τις ρίζες τους χρόνια πίσω.

Η τράπεζα του Αγίου Γεωργίου ή αλλιώς Saint George Bank είναι από τις παλαιότερες στον κόσμο, καθώς ιδρύθηκε το 1407, παίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης κατά το 15ο αιώνα.

Τζένοα, αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε.

1. Ο καθεδρικός ναός του Σαν Λορέντσο.

2. Το παλάτι Ντουκάλε.

3. Το ενυδρείο της Τζένοα.

4. Το παλάτι Ρόσσο.

5. Το παλάτι Bianco.

Φαγητό στη Τζένοα.

Φημισμένα φαγητά της Τζένοα που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το ξακουστό Πέστο αλλά Τζενοβέζε, η Ιταλική φοκάτσια & η φαρινάτα.

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των παραπάνω αξιοθεάτων στη Τζένοα της Ιταλίας, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας στη Τζένοα.

Ενοικιασεις αυτοκινήτων στη Τζένοα: