Σεν Τροπε

Με μια πρώτη ματιά, το Σεν Τροπέ δε μοιάζει τόσο εντυπωσιακό. Είναι ένα όμορφο λιμάνι της Γαλλίας με καφέ στα οποία θα σας χρεώσουν 5€ για ένα καφέ (μπορεί & παραπάνω) απολαμβάνοντας τη θέα της μαρίνας με τα πολλά ιστιοπλοϊκά & σκάφη τύπου γιότ τα οποία έρχονται από όλο τον κόσμο, μεταφέροντας έτσι τους πλούσιους ιδιοκτήτες τους ή ενοικιαστές αυτών στο ξακουστό Σεν Τροπέ.Η γκλάμορους πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα.

Ιστιοπλοϊκά & σκάφη στο λιμάνι του Σαιντ Τροπέζ.

Το λιμάνι με τα ιστιοπλοϊκά & τα σκάφη στο Σεν Τροπέ.

Πέρα από το λιμάνι, το Σεν Τροπέ κρύβει ιδιαίτερες ομορφιές στους λόφους γύρω από αυτό. Καθώς θα περπατήσετε για να μεταφερθείτε προς αυτούς, επιλέξτε τα δρομάκια μέσα από τα οποία θα διασχίσετε την παλιά πόλη στην οποία κυριαρχεί το χρώμα της απόχρωσης της ζάχαρης & του αμυγδάλου.

Ακόμα υπάρχουν οι ξεχωριστές αμμώδεις παραλίες, αρκετά σπάνιες στη Γαλλική Ριβιέρα, καθώς & οι παλιού στυλ πλατείες με πλατάνια σε αυτές.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο το Σεν Τροπέ; Η απάντηση κρύβεται στις επόμενες δύο λέξεις: Μπιρτζίτ Μπαρντώ.

Όταν ο φιλήδονος νέος, εμφανίστηκε στο Σεν Τροπέ το 1956 πάνω στους ώμους του Ρότζερ Βαντίμ για να κινηματογραφήσει την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», η προσοχή όλου του κόσμου στράφηκε στο Σεν Τροπέ.

Θέα από το κάστρο Citadelle προς το λιμάνι & το κέντρο του Σαιντ Τροπέζ.

Θέα από το κάστρο Citadelle προς το λιμάνι & το κέντρο του Σεν Τροπέ.

Ούτε οι ευγενείς περιγραφές του συγγραφέα Γκάι Ντε Μαουπασάντ που έζησε από το 1850 έως το 1893, ούτε οι ακουαρέλες του ιμπρεσιονιστή Πολ Σινιάκ που έζησε από το 1863 έως το 1935, αλλά ούτε & το «ρεύμα» των ζωγράφων που ακολούθησε, περιλαμβάνοντας τους Ματίσσε & Μπονάρντ στάθηκαν ικανά για να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στο παραθαλάσσιο αυτό χωριό, όπως τα κατάφερε η Μπιρτζίτ Μπαρντώ. Η αισθησιακή αυτή γυναίκα με το φουλάρι, τα κάπρι & τα γυαλιά ηλίου.

Φημισμένα περιοδικά όλου του κόσμου έχουν κάνει αφιερώματα στο Σεν Τροπέ & τα μοναδικά πάρτυ που γίνονται στα μεγάλα γιότ που προσεγγίζουν την περιοχή.

Κάστρο Citadelle σε κοντινό λόφο στο λιμάνι - κέντρο του Σαιντ Τροπέζ.

Κάστρο Citadelle σε λόφο κοντινό στο λιμάνι – κέντρο του Σαιντ Τροπέζ.

Αξιοθέατα στο ΣΕΝ τΡΟπέ.

Κατά την παραμονή σας το Σαιντ Τροπέζ μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε:

1. Το Citadelle (κάστρο σε λόφο κοντά στο λιμάνι), θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 15 λεπτά από το λιμάνι του Σεν Τροπέ & η είσοδος στο ναυτικό μουσείο είναι μόλις 3€.

2. Το λιμάνι του Vieux.

3. Την παλιά πόλη.

4. Τη Buillabaisse πλάζ.

Αγορές στο Σεν Τροπε.

Μία μεγάλη ποικιλία από μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών & οίκων μόδας από όλο τον κόσμο διατηρεί καταστήματα στο Σαιν Τροπέ. Στην οδό Rue Gambetta & στη Rue Allard θα βρείτε τους κύριους οίκους μόδας για να κάνετε τις αγορές σας.

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Για Διαμονη στο Σεν τροπε.

Οι προτάσεις διαμονής που έχουμε να σας κάνουμε για το Σεν Τροπέ περιλαμβάνουν τα παρακάτω ξενοδοχεία:

1. Hotel De Paris – Φημισμένο ξενοδοχείο 5* στο κέντρο του Σαιντ Τροπέζ. Σε ξεχωριστή τοποθεσία, ιδανική για να εξερευνήσετε ακόμα & με τα πόδια τα βασικά αξιοθέατα στο κέντρο αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους ψάχνουν μία από τις καλύτερες επιλογές για διαμονή στην περιοχή με μέσο κόστος διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 570€ τη βραδιά.
2. Kube – Saint Tropez – Επίσης 5* ξενοδοχείο στην περιοχή Gassin, ξεχωριστή πισίνα & άνετα δωμάτια με μοντέρνο σχεδιασμό θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Αποτελεί μία μεσαίου κόστους για τα δεδομένα του Σεν Τροπέ επιλογή διαμονής, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 300€ τη βραδιά.
3. Hotel B Lodge – Βρίσκεται αρκετά κοντά στο κέντρο της πόλης & αποτελεί μία αρκετά οικονομική επιλογή για όσους το επιλέξουν, με κόστος διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο περίπου στα 159€ τη βραδιά.

Διακοπές στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας ~ Προγραμματισμός ταξιδιού:
worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Τουλόν, Γαλλία.

worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς το αεροδρόμιο της Τουλόν στη Γαλλία, το κοντινότερο αεροδρόμιο (43km) στο Σαιντ Τροπέζ.Booking.com

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των παραπάνω αξιοθεάτων στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας στη Λισαβόνα.