Πάρκο Ρετίρο, Μαδρίτη, Ισπανία.

Μαδρίτη ~ Τα 5 καλύτερα αξιοθέατα!

Η Μαδρίτη είναι μια πόλη γεμάτη ζωή και κουλτούρα που είναι δύσκολο να περιγράψουμε σε λίγες παραγράφους. Καλλιτεχνικά η πόλη διατηρεί τη δική της πινελιά σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ευρώπη, με τα καλύτερα μουσεία τέχνης στην ήπειρο,
όπου αναγεννησιακά αριστουργήματα του 20ου αιώνα περιμένουν να σας γοητεύσουν.
Μαδρίτη, Ισπανία.

Μαδρίτη, Ισπανία.

Απολαύστε όλα τα ιστορικά αξιοθέατα και διεισδύστε στο ιστορικό της Ισπανικής Αυτοκρατορίας που εκτείνεται στον κόσμο τον 16ο και 17ο αιώνα. Υπάρχουν επίσης αμέτρητα μικρά πράγματα που κάνουν τη Μαδρίτη αξέχαστη, είτε πρόκειται για μια καφετέρια σε μια εντυπωσιακή πλατεία, ή κάποιο ποτό που θα απολαύσετε  σε κάποιο μπαρ τελευταίου ορόφου κάποιας πολυκατοικίας ή η περιπλάνηση στο πάρκο Retiro ή το Casa de Campo μια ηλιόλουστη ημέρα.

Ετοιμάσαμε λοιπόν & σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψή σας στη Μαδρίτη. Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα προς ένα:

1. Μουσείο Πράδο.

Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη.

Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη ~ Flickr, Fernando Arranz.

Η επίσκεψη στο μουσείο Πράδο είναι απολύτως απαραίτητη. Το μουσείο Πράδο είναι ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή μουσεία τέχνης στον κόσμο. Σε αυτό θα βρείτε μία συντριπτική συλλογή αριστουργημάτων από αναγεννησιακούς και μπαρόκ καλλιτέχνες.

Τη χώρα μας την Ελλάδα εκπροσωπεί στο μουσείο Πράδο ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco). Η Ισπανία εκπροσωπείται από τους Velázquez & Γκόγια, η Ολλανδία από τον Rembrandt, ενώ οι Brueghel, van Dyck & Rubens ήταν Φλαμανδοί. Οι Titian, Caravaggio, Botticelli και Tintoretto αποτελούν την Ιταλική ομάδα.

Σας προτείνουμε να έχετε αγοράσει το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Πράδο από πριν ώστε να αποφύγετε την τεράστια ουρά αναμονής που συνήθως υπάρχει απ’ έξω. Υπάρχει κόσμος που προσέρχεται στο μουσείο χωρίς να έχει αγοράσει εισιτήριο & μέχρι να φθάσει η σειρά τους στο ταμείο το μουσείο έχει κλείσει. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να έχετε αγοράσει από πριν το εισιτήριό σας.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που πρέπει να δείτε είναι ο κήπος των γήινων απολαύσεων του Bosch και ο David με τον επικεφαλής του Goliath του Caravaggio. Ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα έργα που εκτίθενται στο μουσείο Πράδο είναι ο Ισπανός Ρομαντικός Γκόγια, του οποίου οι 14 Μαύροι Πίνακες είναι ένα ισπανικό πολιτιστικό σημείο αναφοράς.

Όνομα μουσείου: Μουσείο Πράδο.
Διεύθυνση: Calle de Ruiz de Alarcón, 23, 28014 Madrid, Spain.
Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 20:00.
Εισιτήρια για το Μουσείο Πράδο:

2. Πάρκο Ρετίρο.

Πάρκο Ρετίρο, Μαδρίτη, Ισπανία.

Πάρκο Ρετίρο, Μαδρίτη, Ισπανία.
Το Πάρκο Ρετίρο αποτελεί την πράσινη καρδιά της Μαδρίτης γεμάτη με κομψούς κήπους. Το Πάρκο Ρετίρο απέχει λίγα μόλις βήματα ανατολικά από το Μουσείο Πράδο & αποτελούσε βασιλική ιδιοκτησία μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα όταν άνοιξε για το κοινό.

Εάν επισκεφθείτε το Πάρκο Ρετίρο με μικρά παιδιά, το να κάνετε κωπηλασία στο Grand Pond δίπλα στο μνημείο του Αλφόνσο του 12ου είναι μια διασκεδαστική επιλογή σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα.

Το σιδερένιο και το γυάλινο περίπτερο το οποίο χτίσθηκε για να φιλοξενήσει την Έκθεση των Φιλιππίνων το 1887 είναι υπέροχο και ανοίγεται στη λίμνη όπου μπροστά της βρίσκονται & τα διάφορα κυπαρίσσια & περίεργα βάλτα που μετατρέπουν το χρώμα της λίμνης σε ένα υπέροχο χρυσό καφέ το καλοκαίρι την περιτριγυρίζουν.

Το παλαιότερο δέντρο στην πόλη βρίσκεται κοντά: Είναι ένα Montezuma Cypress που φυτεύτηκε το 1633 και περικλείεται από σιδερένιο φράχτη.

Ιδανική ημέρα για να επισκεφθείτε το Πάρκο Ρετίρο, είναι μεσημέρι – απόγευμα Κυριακής.

Αξιοθέατο: Πάρκο Ρετίρο.
Διεύθυνση: Plazade la Independencia, 728001, Madrid, Spain.
Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο.
Ώρες λειτουργίας: Από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο 06:00 – 24:00 & από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο 06:00 – 22:00.
Κόστος εισόδου: Δωρεάν.
Δραστηριότητες στο Πάρκο Ρετίρο:

3. Βασιλικό Παλάτι – Ανάκτορο.

Βασιλικό Παλάτι - Ανάκτορο, Μαδρίτη.

Βασιλικό Παλάτι – Ανάκτορο, Μαδρίτη.

Χτισμένο στα μέσα του 1700 για τον Βασιλιά Φίλιππο, το Βασιλικό Παλάτι – Ανάκτορο βρίσκεται στη θέση του φρουρίου-Μαυριτανών Αλκαζάρ της Μαδρίτης, το οποίο κάηκε το 1734.

Είναι το μεγαλύτερο βασιλικό παλάτι στη Δυτική Ευρώπη και έχει ένα μείγμα μπαρόκ και νεοκλασικού στιλ.

Μην αρκεστείτε στην εξωτερική παρατήρηση του κτιρίου, πρέπει να μπείτε μέσα για να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία καθώς οι βασιλικές συλλογές και οι τοιχογραφίες είναι υπέροχες.

Υπάρχουν έργα των Goya, Caravaggio και Velázquez, καθώς και εκπληκτικές προθήκες ρολογιών, ταπετσαριών, πορσελάνης και ασημικών. Εδώ μπορείτε να δείτε το μόνο κουαρτέτο χορδών από όργανα Stradivarius στον κόσμο, και το Βασιλικό Οπλοστάσιο που περιλαμβάνει τα προσωπικά όπλα που χρησιμοποίησε ο Charles V τον 16ο αιώνα.

Αξιοθέατο: Royal Palace of Madrid.
Διεύθυνση: Callede Bailén, 28013, Madrid, Spain.
Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή.
Ώρες λειτουργίας: Από Οκτώβριο έως Μάρτιο 10:00 – 18:00, Κυριακές & αργίες 10:00 – 16:00. Απρίλιο έως Σεπτέμβριο 10:00 – 19:00, Κυριακές & αργίες 10:00 – 16:00. *Η τελευταία είσοδος επιτρέπεται 1 ώρα πριν το κλείσιμο του Παλατιού. Υπάρχουν & ειδικότερα ωράρια για συγκεκριμένα σημεία του αξιοθεάτου.
Δραστηριότητες στα Βασιλικά Ανάκτορα - Παλάτι της Μαδρίτης:
Ψάξαμε, βρήκαμε & σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες δραστηριότητες στο Παλάτι – Βασιλικά Ανάκτορα της Μαδρίτης. Πολλές από αυτές περιλαμβάνουν ξενάγηση στο παλάτι ενώ άλλες σας δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσετε online το εισιτήριο εισόδου για να αποφύγετε την πραγματικά μεγάλη ουρά αναμονής που υπάρχει στα Βασιλικά Ανάκτορα. Ενώ η τελευταία δραστηριότητα που εμφανίζεται παρακάτω σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε tour τόσο για τα Βασιλικά Ανάκτορα, όσο & για το Πάρκο Ρετίρο:

4. Στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου – Γήπεδο Ρεάλ Μαδρίτης.

Σαντιάγκο Μπερναμπέου _ Γήπεδο ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία, Μαδρίτη

Σαντιάγκο Μπερναμπέου – Γήπεδο ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία, Μαδρίτη.

Είτε είστε υποστηρικτής του συλλόγου είτε όχι, η αλήθεια παραμένει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της Ευρώπης έχοντας κατακτήσει 11 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, κάτι που αποτελεί αριθμό ρεκόρ.

Επομένως είστε δεν είστε λάτρης του ποδοσφαίρου,  θα πρέπει να διαμορφώσετε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να επισκεφθείτε το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, το τεράστιο αυτό γήπεδο 85.000 θέσεων, στο οποίο έχουν γραφθεί αρκετές σελίδες της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Κάνοντας ένα τουρ του γηπέδου θα αποκτήσετε μια πλήρη & πανοραμική άποψη αυτού. Θα έχετε την ευκαιρία να μπείτε στα αποδυτήρια όπου οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης & του αντίπαλου ποδοσφαιρικού συλλόγου προετοιμάζονται πριν από κάθε αγώνα.

Παράλληλα κατά την επίσκεψή σας στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα δείτε ποδοσφαιρικά τρόπαια που εκτίθενται καθώς & φανέλες παικτών που έγραψαν ιστορία με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Στη συνέχεια της διαδρομής κάντε μία στάση στο δωμάτιο τύπου (press room) όπου γίνονται οι διάφορες συνεντεύξεις προπονητών & ποδοσφαιριστών μετά από κάθε αγώνα.

Ακόμα κατά τη βόλτα σας στις κερκίδες του γηπέδου θα έχε τη δυνατότητα να βγάλετε πανοραμικές φωτογραφίες καθώς & να δείτε την προεδρική σουίτα.

Τέλος αν θέλετε μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για να παρακολουθήσετε από κοντά κάποιον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αξιοθέατο: Ποδοσφαιρικό γήπεδο Ρεάλ Μαδρίτης – Σαντιάγκο Μπερναμπέου.
Διεύθυνση: Avenidade Concha Espina, 128036, Madrid, Spain.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Ανοιχτό καθημερινά εκτός από τις 25 Δεκεμβρίου & την 1η Ιανουαρίου. 24 και 31 Δεκεμβρίου 10 π.μ.-2 μ.μ. Ημέρες εκτός αγώνα, Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 9:30 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Κυριακές και αργίες, από τις 10:00 έως τις 18:30. Τις ημέρες των αγώνων το tour πραγματοποιείται έως & 5 ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα & έως και 4 ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, οι μόνοι χώροι που παραμένουν ανοιχτοί για τους επισκέπτες είναι το μουσείο και η πανοραμική θέα του σταδίου.
Δραστηριότητες & εισιτήρια για το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης - Σαντιάγκο Μπερναμπέου:

5. Puerta Del Sol (Η πύλη του Ηλιου).

Puerta Del Sol, Μαδρίτη.

Puerta Del Sol, Μαδρίτη ~ Flickr, R.M.S. Fotografía.

Αυτή η μεγάλη πλατεία δίπλα στο κτίριο του ταχυδρομείου, επονομαζόμενο Casa de Correos είναι ένας δημοφιλής τόπος συνάντησης, γεμάτος νόημα τόσο για την πόλη όσο και για τη χώρα. Σχεδόν κάθε Ισπανός θα αναγνωρίσει το ρολόι στην κορυφή του Casa de Correos της Puerta Del Sol καθώς αυτό σηματοδοτεί κάθε χρόνο την τηλεοπτική αντίστροφη μέτρηση κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την αλλαγή του έτους.

Υπάρχει επίσης μία παράδοση κατά το τελετουργικό σύμφωνα με την οποία με κάθε κτύπημα του ρολογιού θα πρέπει να τρώτε ένα σταφύλι για καλή τύχη (12 συνολικά). Επίσης στην πλατεία βρίσκεται το άγαλμα El Madroño με την αρκούδα σύμβολο της Μαδρίτης
από τον Μεσαίωνα.

El Madrono (Η αρκούδα, σύμβολο της Μαδρίτης).

El Madrono (Η αρκούδα, σύμβολο της Μαδρίτης), το άγαλμα βρίσκεται στην Puerta Del Sol στη Μαδρίτη.

Καθώς & άγαλμα του Βασιλιά του Καρόλου του Γ’.

Άγαλμα του Βασιλιά Καρόλου του 3ου στην Puerta Del Sol της Μαδρίτης.

Άγαλμα του Βασιλιά Καρόλου του 3ου στην Puerta Del Sol της Μαδρίτης.

Τέλος συνήθως τα Σαββατόβραδα στην Puerta Del Sol οργανώνονται διάφορες παραστάσεις από μεμονωμένους performers κάποιες από τις οποίες πραγματικά αξίζει να τις δείτε.

Διακοπές στη Μαδρίτη ~ Προγραμματισμός ταξιδιού:
Αεροπορικά εισιτήρια για Μαδρίτη:
worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Μαδρίτη.

worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Μαδρίτη.

Ξενοδοχεία στη Μαδρίτη:
Κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Μαδρίτη, Ισπανία.

Κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Μαδρίτη, Ισπανία.

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στη Μαδρίτη, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Μαδρίτη:

Ενοικίαση αυτοκινήτου Μαδρίτη.

Δραστηριότητες στη Μαδρίτη: