Μαγιόρκα, Ισπανία.

Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα αποτελεί ένα από τα νησιά των Βαλεαρίδων νήσων. Χαρακτηριστικό των νησιών αυτών είναι η υποτροπική ενδοχώρα, οι βραχώδεις ακτές αλλά & οι πολυσύχναστες παραλίες. Η Μαγιόρκα είναι πολύ γνωστή για τις παραλίες τις & τα τουριστικά θέρετρα που υπάρχουν σε αυτές & προσελκύουν μεγάλο πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο.

Όλο & περισσότερο νέα καταλύματα κάνουν την εμφάνισή τους στις ορεινές περιοχές της Μαγιόρκα & συγκεκριμένα στα βουνά της Σέρα ντε Τραμουντάνα αλλά & σε διάφορους άλλους οικισμούς της ενδοχώρας οι οποίοι χαρακτηρίζονται από βλάστηση.

Η πρωτεύουσα της Μαγιόρκα είναι η Πάλμα η οποία φημίζεται για την πλούσια ιστορία της & πολιτιστική της ζωή. Παράλληλα τα εστιατόρια αλλά & τα νυχτερινά  κέντρα της Πάλμα δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άλλα αντίστοιχα της ηπειρωτικής Ισπανίας. Όλα τα νησιά των Βαλεαρίδων νήσων ξεχωρίζουν για την παράδοσή τους, την κουζίνα τους, τα κρασιά & τα έθιμά τους.

Η Μαγιόρκα επίσης διακρίνεται για την πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση της πόλης Πάλμα  αλλά & τα πολυσύχναστα κυρίως από νέους θέρετρα του Μαγκαλούφ όπου θα συναντήσετε μεγάλα & πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά & μικρότερα ξενοδοχειακά καταλύματα. Το Μαγκαλούφ είναι ευρέως γνωστό & για τα μπαρ, χώρους διασκέδασης που έχει. Αν μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με κάποιο Ελληνικό θέρετρο αυτό θα ήταν τα Μάλια της Κρήτης (με ότι αυτό συνεπάγεται). Παράλληλα η Μαγιόρκα ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές κοιλάδες οι οποίες υπάρχουν στο εσωτερικό της & συγκεκριμένα γύρω από την περιοχή της Μπουνγιόλα.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μαγιόρκα, Ισπανία.

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό δημοσιοποιήστε το στο κοινωνικό δίκτυο της επιλογής σας, κάνοντας κλικ εδώ:

Related posts: