Διεθνές Μουσείο στο Λίβερπουλ.

Το World Museum ή αλλιώς Διεθνές Μουσείο βρίσκεται στο Λίβερπουλ & συγκεκριμένα επί της William Brown street .

Το Διεθνές Μουσείο του Λίβερπουλ στεγάζεται σε ένα αρκετά επιβλητικό αλλά & παράλληλα πολύ μεγάλο κτήριο το οποίο αποτελείται από 5 ορόφους.

Στο ισόγειο μπορείτε να βρείτε καφέ αλλά & χώρο για να αγοράσετε σουβενίρ από την επίσκεψή σας στο μουσείο.

Στους υπόλοιπους ορόφους στεγάζονται εκθέματα όπως:

1. Στον 1ο όροφο θα βρείτε έντομα από όλο τον κόσμο. Αράχνες, σκαθάρια, κατσαρίδες & οτιδήποτε άλλο έντομο έχουν συλλέξει οι υπεύθυνοι του μουσείου. Αρκετά από αυτά μάλιστα είναι ζωντανά & εκτείνονται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, παρόμοιο με αυτό στον οποίο ζουν.

2. Στο δεύτερο όροφο του Διεθνούς Μουσείου στο Λίβερπουλ θα βρείτε ψάρια από όλο τον κόσμο τα οποία είναι τοποθετημένα είτε σε ενυδρεία, οπότε είναι εν ζωή & μπορείτε να τα παρακολουθήσετε αλλά & να βγάλετε φωτογραφίες, αλλά & μεγάλα ψάρια τα οποία θα βρείτε στο μουσείο σε μορφή ομοιωμάτων.

3. Σε επόμενο όροφο θα βρείτε εκθέματα από την Αίγυπτο με ιδιαίτερη έμφαση σε διάφορες μούμιες καθώς & στον τρόπο που αυτές έχουν ταριχευθεί. Στον ίδιο όροφο παράλληλα υπάρχει η ιστορία της ανθρωπότητας από την εποχή των πιθήκων μέχρι & σήμερα & πως εξελίχθηκε ο σωματότυπος του ανθρώπου. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι διάφορα εκθέματα από την Κύπρο αλλά & την Αρχαία Ελλάδα που μπορείτε να βρείτε στο χώρο του Διεθνούς Μουσείου στο Λίβερπουλ. Προσωπικά αυτό που με ενόχλησε είναι ότι ιδιαίτερα τα ελληνικά εκθέματα όπως αμφορείς & διάφορα άλλα αγγεία θα μπορούσαν να εκτείνονται σε Ελληνικά μουσεία & όχι να βρίσκονται σε μουσεία εκτός της χώρας. Από την άλλη πλευρά βέβαια & δεδομένου ότι η είσοδος στο Διεθνές Μουσείο του Λίβερπουλ είναι δωρεάν, πλήθος κόσμου έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά “κατορθώματα” του αρχαίου Ελληνισμού, κάτι το οποίο αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας.

4. Σε επόμενο όροφο θα βρείτε εκθέματα από την προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το διάστημα.

Εν κατακλείδι: Το Διεθνές Μουσείο του Λίβερπουλ είναι μία αρκετά καλή επιλογή για όποιον αποφασίσει να επισκεφθεί την συγκεκριμένη πόλη της Αγγλίας. Η είσοδος είναι δωρεάν & το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 17:00.

worldcitizen.gr tip: Μία λεπτομερής επίσκεψη στο χώρο του World Museum of Liverpool μπορεί να διαρκέσει & 3 ώρες. Οπότε προγραμματίστε να βρίσκεστε στο Διεθνές Μουσείου του Λίβερπουλ τουλάχιστον μέχρι τις 14:00 🙂.

Διακοπές στο Λίβερπουλ ~ Προγραμματισμός ταξιδιού:
worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Λίβερπουλ.

worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Λίβερπουλ.Booking.com

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στο Λίβερπουλ, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.