Χίος

Η Χίος αποτελεί νησί του Αιγαίου και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση περίπου 842 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ενώ το μήκος των ακτών της φθάνει πε΄ριπου τα 213 χιλιόμετρα.Booking.com

Η περιφέρεια Χίου αποτελείται από το νησί της Χίου, το νησί των Ψαρών, τα Αντίψαρα και τις Οινούσες.

Ο πληθυσμός της Χίου σε απογραφή του 2011 έφθανε τους 51.320 κατοίκους οι οποίοι αποτελούν όσους κατοικούν τόσο στην πόλη όσο και στα 64 χωριά που διαθέτει το νησί.

Το νησί της Χίου διαθέτει αρκετούς απόδημους Χιώτες σε πόλεις του εξωτερικού όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη.

Η Χίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις Ακτές της Μικράς Ασίας, πιο συγκεκριμένα από το ακρωτήριο Πούντα έως τη χερσόνησο της Ερυθραίας στο ύψος του Τσεσμέ.

Παράδοση της Χίου

Η Χίος είναι ιδιαιτέρως γνωστή τόσο για τη μαστίχα της και τα μαστιχόδεντρά της, όσο και για τα πορτοκάλια του κάμπου της Χίου αλλά και την ιδιαίτερη ιστορία του νησιού και την παράδοσή του στο χώρο της ναυτιλίας γενικότερα.

Ξενοδοχεία στη Χίο

Κατά τις διακοπές σας στο νησί της Χίου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις ξεχωριστές παραλίες του νησιού και να γευτείτε μοναδικές παραδοσιακές νοστιμές στις διάφορες ταβέρνες. Για να οργανώσετε τις διακοπές στη Χίο μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα ξενοδοχέια από τον παρακάτω σύνδεσμο: Ξενοδοχεία Χίος.
Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στη Χίο, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.

Ενοικιασεις αυτοκινήτων στη Χίο: