Πάτμος

Πάτμος

Η Πάτμος αποτελεί ξεχωριστό νησί των δωδεκανήσων με πλούσια θρησκευτική ιστορία και τουριστική ζήτηση.Η Πάτμος είναι ένα από τα νησιά της Ελλάδας με τις περισσότερες εκκλησίες και εκτείνεται σε έκταση 34.142 τετραγονικών σιλιομέτρων ενώ κατοικείται από περίπου 3.047 κατοίκους βάσει της απογραφής του 2011. Οι αρχαίοι Έλληνες κατέτασαν την Πάτμο στα νησία των Νοτίων Σποράδων.

Μεταξύ των νησιών των δωδεκανήσων συγκαταλέγονται συνολικά 12 κύρια νησιά και ακόμα 15 μικρότερα νησιά. Σύνολο δηλαδή 27 νησιά τα οποία κατά σειρά μεγέθους είναι:  η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Κως, η Κάλυμνος,  η Αστυπάλαια, η Κάσος, η Τήλος, η Σύμη, η Λέρος, η Νίσυρος, η Πάτμος, η Χάλκη, η Σαρία, οι Λειψοί, η Ψέριμος,  το Αγαθονήσι, η Λέβιθα, το Καστελλόριζο ή Μεγίστη, η Σύρνα,  η Αλιμιά,  οι Αρκοί, η Νίμος, η Τέλενδος, η Κίναρος, το Γυαλί και το Φαρμακονήσι.

Αποτελείται από πολυσχιδή ακτογραμμή με πλήθος ακρωτηρίων και ξεχωριστών παραλιών.  Ξεχωριστός προορισμός για την Πάτμο αποτελεί η Χώρα της Πάτμου. Η οποία αποτελείται από ένα χώρο σαν κάστρο ο οποίος βρίσκεται σε ύψωμα του νησιού. Μέσα στη Χώρα της Πάτμου βρίσκεται η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (ή Ευαγγελιστή).

Ξενοδοχεία στην Πάτμο


Booking.com

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στην Πάτμο, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.

Ενοικιασεις αυτοκινήτων στην Πάτμο: