Υποχρεωτικός εμβολιασμός COVID-19.

Γιατί πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό;

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, γράφει ο Γιάννης Χουρδάκης.

Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τη ζωή στην ανθρωπότητα. Θα λέγαμε ότι την έχει καθορίσει. Οικονομικές επιπτώσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις & κρατικό μηχανισμό. Απαγόρευση & περιορισμοί κυκλοφορίας. Θάνατοι & άνθρωποι στα νοσοκομεία σε μεγάλη κλίμακα.Πάμε λοιπόν αρχικά να κάνουμε ένα παραλληλισμό & να συγκρίνουμε τις επιπτώσεις του COVID-19 στην κοινωνία με τις επιπτώσεις ενός στρατιωτικού πολέμου.

Επιπτώσεις στρατιωτικού πολέμου.

1. Κόσμος κλεισμένος στα σπίτια λόγο φόβου.
2. Θάνατοι στρατιωτών & απλών πολιτών.
3. Πολλοί στρατιώτες στα νοσοκομεία ως τραυματίες.
4. Τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους λιγοστεύουν.

Επιπτώσεις COVID-19.

1. Κόσμος κλεισμένος στα σπίτια λόγω μέτρων.
2. Θάνατοι πολιτών & νοσοκομειακών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (βλέπε Ισπανία).
3. Πολλοί πολίτες στα νοσοκομεία ως άρρωστοι COVID-19.
4. Τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους λιγοστεύουν.

Γίνεται σαφές ότι στην επιστράτευση στρατιωτών, αν & είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα πεθάνουν στον πόλεμο, η επιστράτευση είναι νόμος του κράτους & μη συμμόρφωση με αυτή επιβάλει νομικές κυρώσεις. Ο ρόλος της στρατιωτικής επιστράτευσης είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων του κράτους & των πολιτών του.

Πάμε τώρα στο γιατί θεωρώ ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι  υποχρεωτικός. Μα για λόγους διαφύλαξης των συμφερόντων του κράτους & των πολιτών του. Κάποιοι λίγοι μπορεί να πεθάνουν (λόγω του εμβολιασμού – παρενέργειες εμβολίου – όπως γίνεται στη στρατιωτική επιστράτευση όπου κατά τον πόλεμο μπορεί να επιστρέψουν λιγότεροι στρατιώτες απ’ όσους έφυγαν) όμως είναι κάτι που γίνεται για το εθνικό συμφέρον.

Για το λόγω αυτό θεωρώ ότι η πολιτεία διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους πολίτες πλην μερικών εξαιρέσεων για ιατρικούς λόγους.

Δεν είναι δυνατόν, σε ένα κράτους που εκτός από τη ναυτιλία, ο τουρισμός αποτελεί κύρια πηγή του Α.Ε.Π. να αφήνουμε στην τύχη την υγεία των πολιτών μας & κατ’ επέκταση των αριθμό των κρουσμάτων (λόγω ανεμβολίαστων) να αυξάνεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Βρετανία όπου μέχρι πρότινος η χώρα μας βρισκόταν στην κόκκινη λίστα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Άγγλοι πολίτες αν ήθελαν να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα θα έπρεπε να περάσουν 10ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα τους.

Και ερωτώ; Αν κάποιος Άγγλος θέλει να πάει διακοπές, θα προτιμήσει μία χώρα στην οποία κατά την επιστροφή στη χώρα του θα πρέπει να περάσει 10ήμερη καραντίνα; Δηλαδή αν ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται να εργάζεται κάποιες μέρες από το γραφείο, για πρακτικούς & καθαρά λόγους αν η άδεια εργασίας του δεν ξεπερνά π.χ. Τις 15 ημέρες, δε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα διακοπές (5 μέρες διακοπές & 10 μέρες καραντίνα).

Τα κρατικά ταμεία της χώρας έχουν στερέψει & ο Υπουργός Οικονομικών κατέφυγε σε δανεισμό για να ανταπεξέλθει η χώρα στην COVID-19 εποχή.

Ο οποιοσδήποτε ανεμβολίαστος αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για την υγεία τη δική του αλλά & των συμπολιτών του, αλλά & συμβάλει αρνητικά στις πιθανότητες περισσότερων κρουσμάτων στη χώρα, που κατ’ επέκταση θα έχουν να μπει η Ελλάδα σε χειρότερη κατηγορία όσων αφορά τη δυνατότητα τουριστών να την επισκέπτονται χωρίς να απαιτείται να μπουν καραντίνα στη χώρα τους. Σαν αποτέλεσμα οι οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία & συγκεκριμένα στον τουρισμό θα είναι εμφανείς.

Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από όλους (εκτός ιατρικών εξαιρέσεων), ας προστατέψουμε την υγεία μας, τη υγεία των συμπολιτών μας, την οικονομία του κράτους μας & κατ’ επέκταση τις δουλειές των συμπολιτών μας!