Γκόα

Η Γκόα αποτελεί μία ιδιαίτερη περιοχή της Ινδίας στην Ασία που φημίζεται για τον τουρισμό της & τα ξεχωριστά τουριστικά καταλλύματα τα οποία διαθέτει.

Διαθέτει τόσο εμπορικό όσο & λιμάνι στο οποίο προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια. Αν περαπτήσετε στα δρομάκια της Γκοα θα βρείτε μικρούς λιανοπωλητές όπου μπορείτε να αγοράσετε φρούτα σε πολύ χαμηλές τιμές. Παράλληλα καθημερινά είναι ανοιχτή η αγορά στο κέντρο της πόλης όπου αποτελεί μία τοπική λαϊκή όπου οι παραγωγοί πωλούν τα προιόντα τους. Μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε μοναδικά φρούτα τα οποία στη χώρα μας δεν υπάρχουν.

Η πόλη της Γκόα συνδέεται με την υπόλοιπη Ινδία μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού της περιοχής. Μάλιστα ο σιδηροδρομικός σταθμός φωτογραφίες από τον οποίο βλέπετε παρακάτω φέρει το όνομα του Ευρωπαίου θαλασσοπόρου Βάσκο Ντα Γκάμα.

Ποιός ήτα ο Βάσκο ντα Γκάμα & γιατί τον τιμούν οι Ινδοί;

Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν θαλασσοπόρος από την Πορτογαλία ο οποίος πρώτος συνέδεσε την Ευρώπη με την Ινδία αφότου πραγματοποίησε τον περίπλου της Αφρικής.
Για το λόγο αυτό ο λαός της Ινδίας έχει αφιερώσει μεταξύ άλλων το σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή της Γκόα στη δυτική Ινδία στο όνομά του Πορτογάλου καταξιωμένου ναυτικού.

Κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γκόα υπάρχουν μικρά μαγαζία όπου μπορείτε να απολαύσετε το χυμό, ή το παγωτό σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να γευτείτε & παραδοσιακό φαγητό της περιοχής κάτι για το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία & ο worldcitizen.gr

Παράλληλα στη Γκόα υπάρχουν & μεγάλα πολυκαταστήματα από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση πάντα με τις επικρατούσες τιμές στην Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή σας στη Γκόα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν αποφασίσετε να πάρετε κάποιο ταξί καθώς “ως συνήθως” αν δε γνωρίζετε είναι πολύ πιθανό να πληρώσετε πολύ ακριβά για μία ελαχίστου απόστασης διαδρομή.

Έχετε υπόψιν σας να κρατάτε μαζί σας καλού κακού μία ομπρέλα καθώς οι βροχές στη Γκόα είναι σποραδικές & μη θεωρήσετε ότι  σε μία ημέρα με σχετικά καλό καιρό δε θα υπάρξουν βροχοπτώσεις.

Βρείτε ξενοδοχεία στη Γκόα της Ινδίας εδώ:


Booking.com

Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στη Γκόα της Ινδίας, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.

Ενοικιασεις αυτοκινήτων στη Γκόα: