Ίντσεον, Νότια Κορέα

Ίντσεον στη Νότια Κορέα | Τα 15 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε!

Το Ίντσεον είναι μία παραθαλάσσια πόλη της Νότιας Κορέας. Στον κόσμο του εμπορίου είναι ιδιαίτερα γνωστή για το λιμάνι του. Παράλληλα αποτελεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πόλη με ένα αρκετά γραφικό κέντρο, ιδιαίτερα στο παλαιότερο τμήμα της πόλης.
Περιφεριακός δρόμος της πόλης του Ίντσεον στη Νότια Κορέα, πλησίον του εμπορικού λιμανιού της πόλης.

Περιφεριακός δρόμος της πόλης του Ίντσεον στη Νότια Κορέα, πλησίον του εμπορικού λιμανιού της πόλης.

Το Ίντσεον αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας σε πληθυσμό μετά τη Σεούλ & το Μπουσάν. Ο πληθυσμός του Ίντσεον είναι 3 εκατομμύρια κάτοικοι περίπου.

Η πόλη είναι κτισμένη περιμετρικά της θάλασσας & αμφιθεατρικά καθώς εισέρχεστε προς το κέντρο αυτής. Αν & το Ίντσεον διαθέτει νέα κτήρια κατά μήκος του εμπορικού λιμανιού της πόλης, προσεγγίζοντας προς το πιο γραφικό τμήμα αυτής θα βρείτε πιο παλιά σπίτια αλλά & πιο γραφικά.

Αυτή η βιομηχανική λιμενική πόλη στην Κίτρινη Θάλασσα βρίσκεται στη Μητροπολιτική Περιοχή της Σεούλ και μοιράζεται το ίδιο δίκτυο μετρό.

Μετά την ίδρυση του λιμανιού το 1884, το Ίντσεον έγινε ένα σημείο συνάντησης, το οποίο φιλοξενεί τη μοναδική επίσημη Chinatown στην Κορέα και μια ζωντανή διεθνή αγορά.

Το Ίντσεον είναι το σημείο αναχώρησης για έναν αστερισμό 168 νησιών, μερικά από τα οποία ενώθηκαν στην πόλη με υποδομές όπως η πρωτοποριακή γέφυρα του Incheon, και άλλα που δεν έχουν ακόμα ενωθεί οδικώς αλλά βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων ωρών με πλοίο.Η πόλη εξελίσσεται με εντυπωσιακό ρυθμό, όπως θα ανακαλύψετε στο φουτουριστικό Songdo International Business District, ένα νέο, φιλικό προς το περιβάλλον αστικό τοπίο σε νεόδμητη περιοχή νότια του λιμανιού.

Πάμε λοιπόν σιγά – σιγά να δούμε ένα προς 1 τα 15 καλύτερα αξιοθέατα που αξιζει να επισκεφθειτε στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας:

 1. Κεντρικό πάρκο Songdo.
 2. Πάρκο Songdo στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας

  Πάρκο Songdo στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Συνδέοντας τους πολλούς χώρους πρασίνου στο Songdo International Business District το πάρκο αυτό έκτασης 100 στρεμμάτων, που περιβάλλεται από ουρανοξύστες καλύπτει σχεδόν το ένα δέκατο της συνολικής έκτασης της περιοχής.

  Το πάρκο κόβεται στα δύο από ένα κανάλι θαλασσινού νερού που αναπληρώνεται κάθε 24 ώρες και δώστε την προσοχή σας στη δυτική πλευρά είναι το καμπύλοτό περίγραμμα του Tri-Bowl, ενός πολιτιστικού κέντρου για εκθέσεις και ζωντανές παραστάσεις.

  Μπορείτε να πάρετε ένα θαλάσσιο ταξί ή να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή κανό για ένα μικρό ταξίδι στο κανάλι, ενώ υπάρχει μια μικρή συλλογή από παραδοσιακά κορεατικά hanok (ξύλινα σπίτια) δίπλα στο νερό.

 3. G-Tower.
 4. G-Tower, (Zaha Hadid), Ίντσεον, Νότια Κορέα

  G-Tower, (Zaha Hadid), Ίντσεον, Νότια Κορέα.

  Αποτελεί ένα πανήψυλο ουρανοξύστη & ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας το τεράστιο μέγεθος της Songdo International City είναι ο G-Tower Zaha Hadid (2013), ο οποίος βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Central Park, ανέρχεται στα 150 μέτρα και διατηρεί γραφεία διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών.

  Υπάρχει ένα υπαίθριο παρατηρητήριο στην κορυφή, και ένας μαγευτικός Sky Garden στον 29ο όροφο, με εσωτερική βλάστηση και θέα μέσα από το παράθυρο τόξου πάνω από το Central Park και προς τη γιγαντιαία γέφυρα του Incheon.

 5. Incheon Grand Park.
 6. Incheon Grand Park στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας

  Incheon Grand Park στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Σε 727 στρέμματα στη σκιά δύο κορυφών, το Incheon Grand Park είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε για μια ολόκληρη μέρα σε κήπους, οικολογικές περιοχές, ένα δενδρολογικό κήπο και παιδικό ζωολογικό κήπο.

  Το τελευταίο άνοιξε τις πόρτες του το 2001 και διατηρεί περισσότερα από 200 ζώα, μετρώντας ιαπωνικούς μακάκους, σκύλους Pungsan, πρόβατα και στρουθοκαμήλους.

  Ο κήπος με τριανταφυλλιές είναι υπέροχος το καλοκαίρι και μεγαλώνει περίπου 7.800 θάμνους από 66 είδη και το φυσικό δάσος είναι εγκατεστημένοι πίνακες πληροφοριών για το περιβάλλον και την άγρια φύση του.

 7. Διεθνές εμπορικό κέντρο του Sinpo.
 8. Sinpo International Market στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας

  Sinpo International Market στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Η ιστορία αυτής της αγοράς που βρίσκεται πολύ βόρεια του λιμανιού στο Jung-gu ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι πωλητές άρχισαν να πωλούν λαχανικά στους Δυτικούς, Κινέζους και Ιάπωνες που είχαν φτάσει πρόσφατα στην περιοχή.

  Η αγορά ιδρύθηκε επίσημα το 1970 και έγινε αντιπροσωπευτική αγορά του Incheon, ειδικά με την εισροή τουριστών που φτάνουν με πλοίο και κρουαζιερόπλοια τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

  Υπάρχουν πολλά μικρά καταστήματα που πουλάνε τα πάντα, από ρούχα μέχρι καλλυντικά, τσάντες, φρέσκα προϊόντα και μαγειρικά σκεύη, σε όλο τον ευρύχωρο κεντρικό διάδρομο με γυάλινη οροφή.

 9. Chinatown.
 10. Chinatown στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Chinatown στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Η μόνη επίσημη Chinatown στην Κορέα βρίσκεται απέναντι από το σταθμό Incheon στο Jung-gu και βρίσκεται εκεί από το 1884. Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι κάτοικοι της Chinatown του Incheon είναι 2ης ή 3ης γενιάς, αλλά υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος πληθυσμός Κινέζων ομογενών στην πόλη, περίπου 50.000. Η Chinatown έχει πολλά αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα σημεία, τα πιο σημαντικά από τα οποία είναι οι τρεις πύλες της.

  Υπάρχει ένα σχολείο για τους Κινέζους ομογενείς, καθώς και ένα πολιτιστικό κέντρο για την προώθηση της ανταλλαγής μεταξύ των δύο εθνών και μπορείτε να ψωνίσετε κεραμικά αντίκες και παραδοσιακό κινέζικο τσάι.


  Πύλη εισόδου στην China Town στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας - China Town gate in Incheon at South Korea.

  Βόρεια πύλη εισόδου στην China Town στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας – China Town gate in Incheon at South Korea.

  Η China Town στο Ίντσεον είναι πραγματικά ξεχωριστή, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να περπατήσετε στα δρομάκια της & να επισκεφθείτε τα ξεχωριστά κινέζικα μαγαζιά.

 11. Songwol-dong, το χωριό του παραμυθιού.
 12. Songwol-dong Fairy Tale Village στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Songwol-dong Fairy Tale Village στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Επίσης από το λιμάνι και κοντά στην Chinatown, αυτή η κατοικημένη περιοχή εγκαταστάθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από νεοαφιχθέντες αλλοδαπούς.

  Μετά από μια περίοδο παρακμής, το Songwol-dong είχε έναν αραιωμένο πληθυσμό, που οδήγησε ακόμη περισσότερους νέους να απομακρυνθούν.

  Η θλίψη ανασηκώθηκε με ένα φανταστικό σχέδιο αναγέννησης, προσφέροντας στη γειτονιά περίπλοκα και έντονα χρώματα γλυπτά και τοιχογραφίες που προκαλούν κορεατικές λαϊκές ιστορίες, διεθνή παραμύθια και αγαπημένους παιδικούς χαρακτήρες με σκοπό να προσελκύσουν νέους.

 13. Ganghwado.
 14. Ganghwado στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Ganghwado στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Κορέας, στις εκβολές του ποταμού Χαν είναι μια απλή διαδρομή με τις γέφυρες Choji ή Grandhwa και συχνά περιγράφεται ως «μουσείο χωρίς στέγη». Κατά τη διάρκεια της δυναστείας Joseon, το Ganghwado ήταν συχνά στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια των εισβολών και είναι γεμάτο με οχυρώσεις και σημαντικά πεδία μάχης.

 15. Wolmido.
 16. Wolmido στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Wolmido στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Η αποκατάσταση της γης και ένας νέος αυτοκινητόδρομος μετέτρεψαν αυτό που ήταν νησί στη βόρεια πλευρά του λιμανιού σε γειτονική γειτονιά στο Ίντσεον.

  Υπήρχε μια αμερικανική στρατιωτική βάση στο Wolmido από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του ’90, και έκτοτε το νησί έχει μετατραπεί σε καταφύγιο Σαββατοκύριακου για το Ίντσεον.

  Το Wolmido ξεκίνησε για πρώτη φορά να προσελκύει επισκέπτες ήδη από το 1989 με την Wolmido Cultural Street, έναν παραλιακό δρόμο που περιβάλλεται από καφετέριες και εστιατόρια και είναι γεμάτο ζωή τα σαββατοκύριακα, όταν & μπορείτε να παρακολουθήσετε υπαίθριες παραστάσεις από καλλιτέχνες του δρόμου.

 17. Ναός Jeondeungsa.
 18. Jeondeungsa Temple στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Jeondeungsa Temple στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Επίσης στο Ganghwado και προστατευμένο στην αρχαία δασώδη περιοχή είναι αυτό που πιστεύεται ότι είναι ο παλαιότερος βουδιστικός ναός στη Νότια Κορέα, που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. υπό την κυριαρχία του Sosurim του Goguryeo.

  Η τοποθεσία του ναού Jeondeungsa την έκανε χρήσιμη για άμυνα και το 1866 περίπου 50 βουδιστικοί ιερείς συμμετείχαν στη νικηφόρα άμυνα της Κορέας ενάντια στο γαλλικό ναυτικό, κερδίζοντας μια θέση για τον ναό στην καρδιά του έθνους.

  Στο Daeungbojeon (Κεντρική Αίθουσα), έναν Κορεατικό Εθνικό Θησαυρό, μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματα των στρατιωτών στους τοίχους και τις στήλες των ανθρώπων που πολέμησαν ενάντια στους Γάλλους και έγραψαν τα ονόματά τους εδώ για να προσευχηθούν στον Βούδα για καλή τύχη.

 19. Baengnyeongdo.
 20. Baengnyeongdo στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Baengnyeongdo στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Παρόλο που η διαδρομή με το φέρι προς αυτό το εντυπωσιακό νησί είναι τέσσερις ώρες, δεν υπάρχει έλλειψη επιβατών που είναι πρόθυμοι να κάνουν το ταξίδι.

  Το Baengnyeongdo συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε νησιών των βορειοδυτικών συνόρων και κοντά στην αμφισβητούμενη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή.

  Το νησί έχει πληθυσμό πάνω από 4.300 κατοίκους και σε καλές μέρες μπορείτε να δείτε το Changsan Cape της Βόρειας Κορέας.

  Αυτό που προσελκύει τα πλήθη είναι οι περίεργοι ιζηματογενείς στοίβες, βράχοι και κρησφύγετα του Dumujin στη βορειοανατολική ακτή, με ονόματα όπως το Candlestick Rock και το Elephant Rock.

  Στην ακτή του Baengnyeongdo υπάρχουν μερικές παραλίες που σας κόβουν την ανάσα, μερικές με μάλλον ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.

 21. Θαλλάσιος δρόμος Gyeongin (Κανάλι Ara).
 22. Gyeongin Waterway (Κανάλι Ara) στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Gyeongin Waterway (Κανάλι Ara) στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Συνδέοντας τη Δυτική Θάλασσα (Κίτρινη Θάλασσα) με τον ποταμό Χαν, το Gyeongin Waterway είναι ένα κανάλι μεταφοράς 18 χιλιομέτρων από την περιοχή Seo-gu του Incheon με το Gangseo-gu, τμήμα της Σεούλ.

  Αυτό το έργο ήταν έτοιμο το 2012 και είναι η πρώτη εσωτερική πλωτή οδός της Κορέας και έχει μερικά πράγματα που σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν.

  Μπορείτε να πάρετε κρουαζιερόπλοιο από τον τερματικό σταθμό Incheon στο λιμάνι Gyeongin, ενώ υπάρχει ένα ποδήλατο στις όχθες του, συνολικού μήκους άνω των 41 χιλιομέτρων και με μια χούφτα καταστήματα κατά μήκος της διαδρομής, σίγουρα θα όπου μπορείτε να νοικιάσετε το δικό σας μεταφορικό μέσο.

 23. Πάρκο MacArthur.
 24. Πάρκο MacArthur στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Πάρκο MacArthur στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Αξιοσημείωτο ότι είναι το πρώτο πάρκο δυτικού στιλ που σχεδιάζεται στη Νότια Κορέα, το MacArthur park ή αλλιώς Jayu Park είναι απλωμένο στο όρος Eungbong, ακριβώς ανατολικά της Chinatown.

  Το όνομα δόθηκε στο πάρκο το 1957 όταν ένα άγαλμα του στρατηγού MacArthur χτίστηκε εδώ, και μεταφράζεται σε πάρκο της ελευθερίας.

  Ο αρχηγός της Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών, στρατηγός MacCarthur σχεδίασε την επιτυχή προσγείωση αμφιβίων στο Incheon, τον Σεπτέμβριο του 1950, με τη συμμετοχή 75.000 στρατευμάτων και 261 πλοίων.

  Πάρκο ΜακΆρθουρ, Ίντσεον, Νότια Κορέα - MacArthur park, Incheon, South Korea

  Πάρκο ΜακΆρθουρ, Ίντσεον, Νότια Κορέα – MacArthur park, Incheon, South Korea.Να είστε προετοιμασμένοι ότι θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά ανηφορικό δρόμο για να φτάσετε “στην κορυφή” του λόφου όπου βρίσκεται το πάρκο.

 25. Μουσείο στέγασης & διαβίωσης Sudoguksan.
 26. Μουσείο στέγασης & διαβίωσης Sudoguksan στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Μουσείο στέγασης & διαβίωσης Sudoguksan στο Ίντσεον της Νότιας Κορέας.

  Το λοφώδες πάρκο Songhyun στο Dong-gu διαθέτει ένα μουσείο που καταγράφει μια δύσκολη περίοδο στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν του Incheon.

  Στο Μουσείο Στέγασης & Διαβίωσης Sudoguksan θα μάθετε τα πάντα για το daldongne (χωριό του φεγγαριού), αναφερόμενοι σε προσωρινούς οικισμούς που προορίζονται από την κυβέρνηση για τους φτωχούς που έφυγαν στις κορυφές των Incheon στις δεκαετίες του 1960 και του 70.

  Ονομάστηκαν «χωριά φεγγαριών», κυριολεκτικά επειδή είχαν καθαρή θέα στον νυχτερινό ουρανό.

 27. Incheon Bridge.
 28. Γέφυρα στο Ίντσεον της Νότιας Κορεάς.

  Γέφυρα στο Ίντσεον της Νότιας Κορεάς.

  Η μεγαλύτερη γέφυρα στην Κορέα και η δέκατη μεγαλύτερη γέφυρα με καλώδιο στον κόσμο. Η γέφυρα του Incheon μήκους 21,38 χιλιομέτρων συνδέει το νησί Yeongjeong και το διεθνές αεροδρόμιο του Ίντσεον με την ηπειρωτική χώρα στο Songdo.

  Η γέφυρα του Ίντσεον ολοκληρώθηκε το 2009 με συνολικό κόστος περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ μειώνοντας έτσι κατά μία ώρα το χρόνο ταξιδιού στο αεροδρόμιο, επιτρέποντας την ανάπτυξη του Incheon ως διεθνούς επιχειρηματικής πόλης.

 29. Memorial Hall for Incheon Landing Operation – Μνημείο προς τιμήν της στρατιωτικής επιχείρησης προσγείωσης στο Incheon.
 30. Μνημείο προς τιμήν της στρατιωτικής επιχείρησης προσγείωσης στο Ίντσεον της Νότιας Κορεάς.

  Μνημείο προς τιμήν της στρατιωτικής επιχείρησης προσγείωσης στο Ίντσεον της Νότιας Κορεάς.

  Η μάχη του Incheon (Inchon) τιμάται σε αυτό το πολεμικό μνημείο, το οποίο βρίσκεται περιμετρικά στους πρόποδες του βουνού στο Yeonsu-gu.

  Το μνημείο εγκαινιάστηκε το 1984 για να σηματοδοτήσει την εκατονταετηρίδα των εγκαινίων του λιμένα  του Incheon.

  Αποτελείται με έναν πύργο μνημείων 18 μέτρων και φέρει τις σημαίες των 16 εθνών που εκπροσωπούσαν την Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

  Στην αίθουσα του μνημείου μπορείτε να ανακαλύψετε λεπτομέρειες της επιχείρησης προσγείωσης. Ένα αποφασιστικό γεγονός στον πόλεμο της Κορέας, να περιηγηθείτε σε αντικείμενα, πίνακες πληροφοριών και ένα ενδεικτικό μοντέλο κλίμακας που περιγράφει την επίθεση με τέλεια λεπτομέρεια.

  Περισσότερες πληροφορίες για το Ίντσεον της Νότιας Κορέας θα βρείτε στο βιβλίο του worldcitizen.gr το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα  & θα περιλαμβάνει ταξιδιωτικές πληροφορίες, ταξιδιωτικές ιστορίες αλλά & συμβουλές καθώς & ξεχωριστές φωτογραφίες από τα διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο που το worldcitizen.gr έχει επισκεφθεί!

  Πηγή φωτογραφιών: Όσες φωτογραφίες δεν περιλαμβάνουν το λογότυπο του worldcitizen.gr προέρχονται από το getty images.

  Δείτε το βιντεο που ανεβασαμε στο youtube για τα 15 καλυτερα αξιοθεατα για να επισκεφθειτε στο ΊΝΤΣΕΟΝ της ΝΌΤΙΑσ ΚΟΡΈΑσ:

  *Μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε ειδοποίηση κάθε φορά που ανεβάζουμε online ένα καινούριο ταξιδιωτικό βίντεο!

  Διακοπές στο Ίντσεον στη Νότια Κορέα ~ Προγραμματισμός ταξιδιού:
  worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Ίντσεον στη Νότια Κορέα.

  worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Ίντσεον στη Νότια Κορέα.  Booking.com

  Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των αξιοθεάτων στο Ίντσεον, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε με ευκολία όλες τις ημέρες της παραμονής σας.