Πουέρτο Ρίκο.

Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική & αποτελεί νησί των Ηνωμένων
Πολιτειών Αμερικής & βρέχεται βόρεια από τον Ατλαντικό ωκεανό & νότια από την Καραϊβική θάλασσα. Τοποθετημένο βορειοδυτικά της Καραϊβικής θάλασσας & περίπου 1.600 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μαϊάμι στη Φλόριντα. Είναι το μικρότερο μεταξύ των νησιών των
Μεγάλων Αντιλλών. Εκτείνετε σε περίπου 9.104 τετραγωνικά χιλιόμετρα & έχει 3.193.694 κατοίκους σύμφωνα με στοιχεία του 2019. Πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο είναι στο Σαν Χουάν.
Το Πουέρτο Ρίκο αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που ψάχνουν ξεκούραση & χαλάρωση, μοναδικά κοκτείλς καθώς & ανεπανάληπτες εξωτερικές δραστηριότες. Ακόμα αν θέλετε να δείτε
ξεχωριστή αρχιτεκτονική & γραφικά σοκάκια της Καραϊβικής, τότε το Πουέρτο Ρίκο είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς.

Επίσης αν ψάχνεται τον επόμενο προορισμό σας για να ξεκουραστείτε & να απολαύσετε το μπάνιο σας σε αξέχαστες παραλίες & πάλι το Πουέρτο Ρίκο θα πρέπει να συμπεριληφθεί
στη λίστα των διακοπών σας. Απίστευτες παραλίες, άλλες κυματώδεις (για τους φίλους σκιέρ & kite surfing) & άλλες με μοναδικούς κοραλιογενείς υφάλλους για όσους θέλετε να απολαύσετε μοναδικά μέρη & να βγάλετε ξεχωριστές φωτογραφίες, στο Πουέρτο Ρίκο σίγουρα θα βρείτε την παραλία που ταιριάζει στα γούστα σας.

Ακόμα αν σας αρέσει η δράση & ψάχνετε δραστηριότητες πεζοπορίας & επισκέψεις σε κορυφές βουνών που πορσφέρουν ανεπανάληπτη θέα, ναι το Πουέρτο Ρίκο είναι ο προορισμός για εσάς.

Θα έχετε παράλληλα την ευκαιρία να γευτείτε παραδοσιακή κουζίνα της Καραϊβικής, να απολαύσετε παραδοσιακούς χωρούς σε στέκια της περιοχής καθώς & διάφορες άλλες αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί.

Η κυρίως ομιλούμενη γλώσσα στο Πουέρτο Ρίκο είναι τα Αγγλικά & τα Ισπανικά.

Αρχικά το Πουέρτο Ρίκο αποτελούσε αποικία των Ισπανών ενώ ακολούθησε η άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου το 1943.

Αν & οι Πουερτορικανοί θεωρούνται από το 1917 Αμερικανοί πολίτες, δεν πληρώνουν φόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής & δεν ψηφίζουν για τον πρόεδρο των Η.Π.Α.Το Πουέρτο Ρίκο αποτελείται από το νησί του Πουέρτο Ρίκο καθώς & 5 μικρότερα νησιά μεταξύ των οποίων είναι τα Βιέκες (Vieques), Κουλέμπρα, Μόνα, Κάγια Ντε Μουέρτος & Ντεσετσέο.
Μεταξύ των οποίων μόνο η Κουλέμπρα & η Βιέκες κατοικούνται όλο το χρόνο. Επίσης υπάρχουν ακόμα μικρότερα νησιά τα οποία συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρες.

Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται σε μία αρκετά σεισμογενή περιοχή καθώς η τοποθεσία του είναι
μεταξύ των λιθοσφαιρικών πλακών της Καραϊβικής & της Βόρειας Αμερικής. Η χώρα έχει
περάσει δύο πολύ μεγάλους σεισμούς ένα το 1918 & ένα το 2020 με πολύ μεγάλες οικονομικές
καταστροφές. Επίσης οι κυκλώνες δε λείπουν από το νησί.

Κατά την επίσκεψή σας στο Πουέρτο Ρίκο, μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη μαγευτική τοπική κουζίνα.

Φωτογραφίες από το πουερτο ρίκο:

Embed from Getty Images

Διακοπές στο Πουέρτο Ρίκο ~ Προγραμματισμός ταξιδιού:
worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Πουέρτο Ρίκο.

worldcitizen.gr φόρμα αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια προς Πουέρτο Ρίκο.

Ξενοδοχεία στο Πουέρτο Ρίκο:Booking.com


Συμβουλή: Για περισσότερη άνεση κατά την επίσκεψη των παραπάνω αξιοθεάτων στο Πουέρτο Ρίκο, σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορείτε να μετακινείστε όλες τις ημέρες της παραμονής σας.